Acht dagen zeiltocht met de Aaltje Engelina langs de Waddeneilanden

Ga mee met Sytze & Greta, en beleef een heerlijke tijd aan boord van de Stevenaak Aaltje Engelina. Geniet van het prachtige Friese landschap en de dynamische Waddeneilanden ...

Zaterdag, 05.08. t/m Zondag 13.08.23 (8 overnachtingen)Onderweg op de Waddenzee

Eiland Hoppen met de Aaltje Engelina langs de Friese Waddeneilanden


Zaterdag

Op zaterdag 05.08. tus bent u vanaf 14.00 u welkom aan boord. We varen in de loop van de middag van Leeuwarden, door het van Harinxma kanaal, naar Harlingen. Tijdens deze 3,5 uur durende tocht kunt in een ontspannen sfeer kennis maken met de overige opvarenden en genieten van het Friese landschap. Harlingen is met zijn historische havens en gezellige binnenstad de moeite waard om avonds nog even van boord te gaan.

Zondag

Op zondag vertrekken we rond 13 uur en zeilen we afhankelijk van wind en weer richting Vlieland en komen daar aan het einde van de middag aan.

Maandag

Na het ontbijt vertrekken we naar Terschelling om daarna veel tijd hebben dit prachtige eiland te verkennen, of laat om nog wat meer van Vlieland te genieten. De overtocht naar Terschelling is een korte afstand waardoor we ons deze luxe kunnen permitteren. In de haven staan de fietsen voor u klaar om een mooie tocht over dit eiland te maken

Dinsdag

We vertrekken rond 11.00 h van Terschelling richting Ameland en zullen rond 17.00 h in de haven liggen.

in Dokkum

Woensdag

Heel vroeg, rond 6.00 h vertrekken we van het eiland om rond 9.30 h droog te vallen. In de haven van Schiermonnikoog liggen wij dan rond 17.00 h. Hier staan in het dorp de fietsen voor u klaar om dit kleinste en auto vrije eiland te verkennen. Deze getijden haven is met laagwater droogvallend waardoor de Aaltje Engelina helemaal uit het water komt.

Donderdag

Rond 16.00 h verlaten wij Schiermonnikoog op weg naar Zoutkamp. In Lauwersoog maken wij een tussenstop om misschien een visje te kopen of mogelijk uit gaan eten met elkaar. Via het Lauwersmeer waar we als de wind ons gunstig gezind is nog even lekker kunnen zeilen bereiken wij Zoutkamp rond 20.00 h.

Vrijdag

Vertrek Zoutkamp rond 11.00 h. Door het Dokkumer groot diep komen we laat in de middag, rond 17.00 h in de oude zeehaven en admiraliteit stad Dokkum aan. Dit is echt een prachtige stad om avonds langs de oude bolwerken te slenteren of de oude en gezellige binnenstad te verkennen.

Zaterdag

Vertrek in Dokkum rond 11.00 h, via de Dokkumer Ee varen we door o.a. Bartlehiem, bekend van de Elfsteden tocht, wij passeren veel bruggen, dorpjes, oude boerderijen en kunnen we genieten van vergezichten, en in de oude binnenstad van Leeuwarden maken wij nog een pauze van 16.00 t/m 18.00 h. Onze haven bereiken wij rond 20.00 h. . Varend over de Dokkumer Ee, kortom op deze laatste dag is er nog veel te zien en te beleven.Vandaag nemen we afscheid van elkaar en blikken we even terug op een bijzondere, veelzijdige en sportieve tocht. Mogelijk is uw vriendenkring zelfs een beetje groter geworden tijdens deze vakantie.

Zondag

Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar en blikken we even terug op een bijzondere, veelzijdige en sportieve tocht. Mogelijk is uw vriendenkring zelfs een beetje groter geworden tijdens deze vakantie.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: Greta en Sytze gaan u verrassen met heerlijke maaltijden en tussendoortjes. Wij zijn daarnaast ook blij met uw hulp in de kombuis.
Tijdens het zeilen mag u meehelpen om de zeilen te hijsen, touwen beleggen, aan het roer te staan. Of u kunt lekker luieren aan dek of in de ruime salon, een boekje lezen, spelletjes doen. Tijdens deze tocht is er volop gelegenheid om contact te maken met uw medereizigers.

Over de bemanning

Sytze en Greta hebben veel ervaring opgedaan in de watersport. Sytze was 12 jaar schipper/eigenaar van het zeilend charterschip "Zeemeeuw" en was 13 jaar samen met zijn vrouw Greta eigenaar van Yachtcharter Sneek, een verhuur bedrijf met bijna 30 motorjachten in haar vloot. Daarnaast werd ook een platbodem verhuur bedrijf onder de naam Charter Friesland geëxploiteerd met een vloot van bijna 20 zeilende platbodem jachten. Deze bedrijf hebben hun in 2017 verkocht.
De AALTJE ENGELINA is het project, waar Sytze al meer dan 10 jaar mee bezig is geweest en vanaf seizoen 2016 mag hij als gastheer /schipper, samen met Greta, zijn passie weer delen met zijn gasten op dit mooie zeilschip.

“Wees welkom op deze sportieve reis.”

Waddenzee Cruise 1 week lekker zeilen

• Vaargebied Noord Friese kanalen en de Waddeneilanden: Vlieland , Terschelling Ameland en Schiermonnikoog.
• Afvaarthaven Leeuwarden
• Zeilschip "AALTJE ENGELINA"
• Inschepen: Zaterdag 22 Juli bent u vanaf 14.00 uur hartelijk welkom aan boord
• Ontschepen: Zondag 30 Juli om 10.00 uur eindigt je zeilreis.
• Activiteiten: zeilen, sturen, navigeren en omgeving verkennen per fiets.
• Doelgroep: alle leeftijden
• Minimale deelname 4, maximale deelname 12 personen

Eten en drinken

Tijdens deze reis zorgt de kok voor ontbijt en lunch op basis van halfpension (ontbijt, lunch). Wij vragen aan de gasten, een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken, afruimen en afwassen.
• Ontbijt
Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
• Lunch
De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes.
• Avondeten
’s Avonds kunt u in de haven kiezen uit diverse restaurants op de eilanden, die we op deze reis aan doen.
Mocht er voor gekozen om een nacht op het wad te verbrengen wordt er met elkaar een plan gemaakt om aan boord te koken.
• Drinken
Dranken zijn aan boord te koop; het is echter ook toegestaan deze zelf mee te brengen. Aan boord zijn altijd wijn, bier en diverse frisdranken voorradig.

Inclusief:

• Accommodatie aan boord.
• Diensten van de bemanning bestaande uit 2 personen.
• Toeslagen havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten.
• Halfpension: ontbijt en lunch.
• Drinken koffie, thee en water zijn gratis beschikbaar.
• Beddengoed, bedden zijn opgemaakt
• Fietshuur voor een e-bike wordt een toeslag gerekend
• Handdoeken zijn aan boord beschikbaar

Exclusief:

• Activiteiten en excursies aan land
• Verzekeringen reisverzekering, annuleringsverzekering, vaardekking
• Warme maaltijden
• Drinken met uitzondering van bovenstaande worden in rekening gebracht

Prijzen en Boeken

Prijzen per hut of bed in gedeelde hut

  • 1 Hut prive gebruikt door 1 persoon
    Prijs: 1.284,00 Euro

  • 2 persoonshut met een twee persoonsbed of 2 x 1persoons bed
    Prijs: 1.728,00 Euro

Eten en Drinken

De kosten van halfpension (ontbijt en lunch) is bij de prijs inbegrepen. Aan boord zijn dranken aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. U kunt ook zelf dranken mee aan boord nemen.

Fietsen

Fietshuur in bij de prijs inbegrepen , voor een e-bike wordt een toeslag gerekend.

Boeken:

Boeken kunt u door het aanmeld formulier in te vullen of te bellen met +31-58-3010506

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds, blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd.

Annuleringsvoorwaarden:

tot 2 maand voor datum 50%, 2 tot 1 maand 75%, 1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Mochten wij om reden van verhindering of bij onvoldoende deelname overgaan tot het af lasten van de vaartocht, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden.
De HISWA algemene voorwaarden Varen met Schipper zijn van toepassing op deze reis.

Aanmelden kunt u zich met het contactformulier.
Als u vragen hebt, neem dan telefonisch contact met ons op: +31-58-3010506

Wij zijn lid van de HISWA

(De voorwaarden kunt u hier downloaden) HISWA voorwaarden
Get in touch

Charterschip AALTJE ENGELINAAcht dagen zeiltocht met de Aaltje Engelina langs de Waddeneilanden, augustus 2023. Ga mee met Sytze & Greta, en beleef een heerlijke tijd aan boord van de Stevenaak Aaltje Engelina. Geniet van het prachtige Friese landschap en de dynamische Waddeneilanden ... 8 dagen lekker onderweg op het wad.

© Stevenaak AALTJE ENGELINA 2016 - 2024
De Zwemmer 1 • 8939 CA Leeuwarden • Nederland